Huisbezoeken

Wij volgen de regels van het RIVM. De afspraken die gemaakt worden met betrekking tot de huisbezoeken zijn daarom onder voorbehoud.

Standaard Huisbezoek (€45)
Sinterklaas komt met twee pieten binnen en neemt de pakjes mee en zijn grote boek mee. Hij zal de kinderen bij zich roepen en kijken wat er in het grote boek staat over hem/haar. En natuurlijk zullen de eerste cadeautjes alvast gegeven worden.
(duur +- 25 min)

Flits bezoek (€25)
Sinterklaas komt met zijn pieten de cadeautjes aan de deur brengen. Vanaf de deur zal Sinterklaas een kort praatje maken met de kinderen en is er nog ruimte om eventueel buiten met de kinderen nog een foto te maken.
Daarna moet Sinterklaas helaas weer verder wat hij is druk.
(duur +- 5 min)

Alle prijzen zijn inclusief strooigoed en reiskosten binnen ons gebied.

Wilt u een huisbezoek boeken? Mail dan naar: vsphuisbezoeken@gmail.com

Extra informatie

• TRADITIONEEL OF ROETVEEG Iedereen maakt hierin zijn eigen keuze. Wij respecteren ieders mening en wij zijn tegen racisme. Met onze pieten hebben wij verder ook geen andere doelen voor ogen dan kinderen blij te maken. Verder gaan wij niet in op deze discussie en houden wij ons er verder ook niet meer bezig.


• BETALEN De meeste klanten betalen contant. Zorg hiervoor dat u afgesproken bedrag in een envelop heeft. Deze kunt u op de cadeautjes leggen (Laat dit dan via de opmerkingen in het formulier of via een mailtje aan ons weten). U kunt de envelop ook tussendoor of bij het vertrek aan ons overhandigen.


• VRIJWILLIGERS Onze medewerkers doen dit vrijwillig en het geld dat opgehaald wordt gaat in de stichting. Hiervan betalen we de brandstof, strooigoed, schmink. Maar ook het onderhoud en nieuwe kostuums. En natuurlijk organiseren wij ook af en toe wat om onze vrijwilligers te bedanken!


• FOTO EN VIDEO-OPNAMEN Natuurlijk is dit toegestaan en wij begrijpen best dat die ene foto heel belangrijk is. Uw kinderen bij Sint of Piet op schoot. Maar dwing uw kinderen niet, dit werkt vaak averechts, laat ze zelf kiezen of ze bij Piet willen zitten. Uiteindelijk is er bijna altijd wel een moment om een foto van uw kind met ons te maken. En natuurlijk vinden wij het ook leuk om deze foto’s na afloop te mogen ontvangen via de mail.


• VRIENDELIJKE PIETEN Opvoeden is aan de ouders of verzorgers, niet aan de pieten of Sinterklaas. Informatie die wij ontvangen welke negatief voor het kind uitvalt, verdwijnt daarom ook naar de prullenbak. Wij zijn er voor een gezellige en vrolijke avond.

•    VOLWASSENEN Natuurlijk staan de kinderen centraal, maar is er een leuk verhaal over papa of mama die de sint ook weet, dan kan dat natuurlijk ook!


• CADEAUTJES Met alle plezier geven wij de kinderen vast een cadeautje voordat wij weer moeten vertrekken.

Zorg dat de cadeautjes die we uit moeten delen in een aparte zak, doos of Mand zitten. Als wij de cadeautjes op de afgesproken plaats ophalen kunt u er een briefje op doen met ‘uitdelen’. Zo weten wij welke zak we voor het uitdelen moeten gebruiken.

Zorg dat de namen duidelijk zichtbaar zijn (liefst op een etiket). Als de pieten de namen niet kunnen vinden, help de pieten dan voorzichtig door in hun oor te fluisteren. U weet immers ook niet wat er in zit.

Corona maatregelen

Om het huisbezoek voor u en ons zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben wij dit jaar een aantal regels moeten opstellen voor onze huisbezoeken.
• De Sinterklaas en pieten die langskomen zijn klachtenvrij.
• Sinterklaas en zijn pieten blijven altijd 1.5 meter van volwassenen en jongeren ouder dan 12 jaar.
• Bij een Standaard huisbezoek mogen alleen 2 volwassenen aanwezig zijn.
• Met de Flits bezoeken vragen wij u met maximaal 2 volwassenen naar de deur te komen.
• Sinterklaas en zijn pieten wisselen hun handschoenen na ieder bezoek.
• Strooigoed zit voorverpakt in zakjes.
• Als één van de aanwezigen klachten heeft vragen wij u om het bezoek kosteloos te annuleren of om te zetten in een flitsbezoek degene met klachten mag dan niet naar de deur komen en ook van de anderen zullen wij op ruime afstand van iedereen blijven en even zwaaien.